Aarne Kehänen synt. 1947 Puolangalla, puokiovaaran, Peltolan-talossa. Kansakoulun käynti alkoi 1954 syksyllä. Alkutaival meni, niin kuin monen sen ajan nuoren siihen aikaan. Pienen mökin töiden kimpussa, veljesten ja vanhempain kanssa. Metsuri-ura lähti jo alta 10 v. iässä vai sanotaanko, että se oli silloista lapsityövoiman hyväksikäyttöä, no se oli silloin. Puokion Työväentalon tanssit jotka olivat erittäin suosittuja, tulivat hyvin pian ahkeraan käyttöön kesäisin.

 

Aarne haki 17-vuotiaana Hirvaan metsäkouluun ja koulusta päästyään. Lähdin 1965 uuteen työpaikkaan Veitsiluoto Oy:n Karungin korpikylälle päiväläiseksi eli sen ajan mittamieheksi. Töiden loputtua talvella -66, vapaaehtoisena armeijaan -66 kesäkuussa Kontiolahdelle. Armeijasta päästyäni -67, menin töihin Metsähallituksen suonkuivauspiiriin Suomussalmelle ja Puolangalle linjaamaan ja suunnittelemaan ojankaivuja, niissä töissä vierähti vuoden -73 loppuun.

 

Lähdin Hämeenlinnan Tyrvännön metsätyönjohtajakouluun opiskelemaan vuonna 1974. Koulusta päästyä alkoi työt kotikunnan Metsähallituksen työnjohtajana tein ko. työtehtäviä aina vuoteen 1995, jonka jälkeen työsuhde muuttui suunnittelijaksi. Työ oli antoisaa ja monipuolista aina kevääseen 2011, jolloin Aarne jäi eläkepäiviä viettämään.

Harrastuksista mainittakoon pitkään jatkunut toiminta Askanmäen kesäteatterissa, alkukipinän antoi Taipaleen Oili joka innosti mukaan. Hiihtoharrastus on myös Aarnen sydäntä lähellä osallistunut vuosittain pitkämatkan hiihtoihin esim: Oulun Tervahiihtoon. Juoksuharrastus on erittäin tärkeä Aarnelle, kuten osallistumiset kansainvälisiin Tukholman-Berliinin -, Helsingin - ja kotimaan maratonjuoksuihin. Aarne harrastaa keilailua Helena-vaimon kanssa, aktiivisesti osallistuvat keilailun CUP-kilpailuihin muiden puolankalaisten keilailunharrastajien kanssa. Aarnen puutyöharrastuksista on mainittava koska kotia koristavat erittäin taidokkaat puutyöt. Puolangan Eläkeläiset ry:n toimintaan Aarne ja Helena osallistuvat innokkaasti, ovat kehittämässä uudenlaista toimintaa kuten Bingon-, onkikilpailujen- ja tanssien järjestämistä. Aarne ja Helenan mukana olo on erittäin kannustavaa meille muille eläkeläisille ja tuleville.

 

 puh. 040 213 5352

Puolangan Eläkeläiset ry